Tutireceptek.hu fejléc

Barackos lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
300g liszt
150g vaj
3 kanál tej
csipet só
2 tojássárgája
70 porukor
barack
vajas szórathoz
60g dara
50g vaj
50g cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyurjuk és egy félórát pihentetjük.
Tepsi nagyságura kinyujtjuk, rátesszük a tepsibe, hámozott félbevágott barackokat rakunk rá. Meghintjük a vajas szórattal,és bemelegitett sütőben megsütjük.
Vajas szórat: a darát a cukrot s a vajat elmorzsoljuk, rövid időre a hütőbe rakjuk, majd rászórjuk a tésztára.

Tanácsok:
A kimaradt tojásfehérjét felverhetjük egy kis citromlével és a végén a tetejére tehetjük. Diót is szórhatunk közé, de ezek nélkül is finom és gyors süti.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: ana60


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kajszibarackos csirkemell » Tejfölös-szilvás lepény » Túrós lepény eperöntettel » Őszibarackos muffin
» Lepénykenyér » Barackos tiramisu » Túrós lepény egyszerűen » Őszibarackos tekercs
» Hagymás-krumplis lepény » Barackos túrós deszert » Újhagymás lepény » Őszibarackos csirkecomb
» Csokis barackos piskóta » Leveles hagymás lepény » Sajtos lepénykék » Sárgabarackos müzliszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.