| Nádasdi diós lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 12 dkg margarin 12 dkg porcukor 5 tojás sárgája 15 dkg liszt 1/2 cs. sütőpor csipet só kenéshez: baracklekvár Tetejére: 20 dkg darált dió 20 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor 5 tojás fehérje Elkészítés: A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, lisztet, sütőport, pici sót. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe kenjük-nyomkodjuk a masszát. Egyenletesen megkenjük baracklekvárral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, vaníliás cukrot. Ezt a diós habot a lekvárra simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Vigyázni kell a hőfokkal, a hab ne barnuljon meg. Tanácsok: Sütés után tetejét enyhén megporcukrozhatjuk. Lehet egyszerűen szeletekre vágni, vagy pogácsaszaggatóval kis holdacskákat kiszúrni belőle. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |