Tutireceptek.hu fejléc

Nádasdi diós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
5 tojás sárgája
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
csipet só

kenéshez: baracklekvár

Tetejére:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
5 tojás fehérje

Elkészítés:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, lisztet, sütőport, pici sót. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe kenjük-nyomkodjuk a masszát.
Egyenletesen megkenjük baracklekvárral.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, vaníliás cukrot.
Ezt a diós habot a lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
Vigyázni kell a hőfokkal, a hab ne barnuljon meg.

Tanácsok:
Sütés után tetejét enyhén megporcukrozhatjuk. Lehet egyszerűen szeletekre vágni, vagy pogácsaszaggatóval kis holdacskákat kiszúrni belőle.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas krumplis lepény » Egyszerű Túrós lepény » Túrós lepény (Kata-féle) » Tegnapi almás lepényem
» Alj nélküli túrós lepény » Házi barackos lepény » Kakaós lepény (Krisztitől) » Görög lepény
» Sajtos-burgonyás lepény » Orosz almás lepény » Színes zöldséglepény » Hagymás-krumplis lepény
» Tönkölylepény » Karfiollepénykék » Kukoricalepény reggelire » Sonkás tojáslepény 1.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.