| Almás-mézes lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 3 dl tej vagy tejszín 8 dkg vaj 6 alma 1 csomag vaníliás cukor tetszés szerint édesítőszer vagy cukor 2 db tojás 5 dkg méz 10 dkg mandula vagy dió 1 mokkáskanál fahéj Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejjel és az édesítőszerrel/cukorral. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával lefelé a masszára rakjuk. A langyosra melegített mézzel és a habbá vert tojásfehérjével leöntjük, majd meghintjük a fahéjjal, és rászórjuk az aprított mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Tanácsok: Isteni finom. Érdekesebb ízű, mint a hagyományos almás lepények. A receptet beküldte: Sesshoumaru Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |