| Karfiollepénykék receptZöldséges ételek Hozzávalók: hozzávalók 4 főre: 70 dkg karfiol 1 tojás (ha van, pluszban még 1 fehérje) 10 dkg liszt 8 dkg reszelt sajt 1-2 ek prézli, ha szükséges só, bors, zöldpetrezselyem 5- 10 dkg sonka (elmaradhat) olaj a sütéshez Elkészítés: A karfiolt sós vízben megfőzzük (3-4 ek tejet adunk a főzővízhez, hogy a szaga ne érződjön). Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és krumplitörővel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fűszereket és a reszelt sajtot. 15-20 percet pihentetjük, ha szükséges adunk hozzá 1-2 ek prézlit. Nem bő olajban, fedő alatt kisütjük. Amikor megfordítjuk, megszórhatjuk a tetejét sajttal, mire megsül, a sajt is ráolvad. (Ezt a sajtmennyiséget elvehetjük a masszából.) A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |