| Cseh túrólepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg túró 2 evőkanál tejföl 7 tojás 12 dkg finomliszt 10 dkg kristálycukor 2 dl rum só vaníliás cukor porcukor vaj töltelék: 10 dkg szilvalekvár 1 teáskanál rum 1 csípet őrölt fahéj Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk.A túrót finom szitán áttörjük.Hozzákeverjük a sárgákat,a tejfölt a rumot és a cukrot.1 csípet sót és a víníliás cukrot.A lisztet a túróhoz keverjük,és végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. tarkedli sütőben megolvasztjuk a vajat és kanál segítségével lepényeket szaggatunk amit mindkét oldalukon aranybarnára sütünk. Töltelékként rummal és fahéjjal elkevert szilvalekvárt használunk.Ezt kenjük be 2 lepény közé. Porcukorral megszórva tálaljuk. Tanácsok: Tarkedli sütő:4 méllyedéssel ellátott serpenyő A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |