| WW Pulykamell pikáns töltelékkel receptHúsételek Hozzávalók: i kisebb hagyma 2 tk növ.olaj i kisebb csem.uborka 1 ek.mustár majoranna,bors 480 gr.pulykamell 40 gr.trappista sajt kockára vágva 2 tk.növ.margarin 1/2 liter csirkehúslé(kockából is jó) 1 ek.liszt 2 tk.paradicsompüré 1 ek.tejföl petrezselyem Elkészítés: Töltelék:a hagymát finomra vágjuk,az olajban megpirítjuk.A csíkokra vágott uborkát a mustárral összekeverjük,sóval ,borssal,majorannával ízesítjük. A pulykamellet 4 szeletre szeljük,enyhén kiklopfoljuk és sóval,borssal fűszerezzük.Az uborkás mustárt a szeletekre rákenjük,a kockára vágott sajtot a tetejére tesszük és szorosan összegöngyöljük.A rolókat összetűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval.Margarinon minden oldalról átsütjük őket,majd a húslével felengedjük.Kb.20 percig pároljuk.A húst kivesszük,melegen tartjuk. A paradicsompürét a liszttel,két ek.hideg húslével és 1 ek.tejföllel összekeverjük,majd a hús szaftjához tesszük.A mártást hagyjuk összeérni.A rolókat szeletekre vágjuk és a szószt a tetejére öntjük.A végén petrezselyemmel megszórjuk. Tanácsok: Bonyolultnak hangzik,de gyorsan el lehet készíteni.Köretnek rizs vagy főtt burgonya mehet,pontokat tessék hozzászámolni! 4 adag,1 adag 5 pont Kalóriatartalom: 215 kcal Szénhidráttartalom: 2,8 gramm Zsírtartalom: 8,1 gramm A receptet beküldte: blerka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |