Tutireceptek.hu fejléc

WW Pulykamell pikáns töltelékkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
i kisebb hagyma
2 tk növ.olaj
i kisebb csem.uborka
1 ek.mustár
majoranna,bors
480 gr.pulykamell
40 gr.trappista sajt kockára vágva
2 tk.növ.margarin
1/2 liter csirkehúslé(kockából is jó)
1 ek.liszt
2 tk.paradicsompüré
1 ek.tejföl
petrezselyem

Elkészítés:
Töltelék:a hagymát finomra vágjuk,az olajban megpirítjuk.A csíkokra vágott uborkát a mustárral összekeverjük,sóval ,borssal,majorannával ízesítjük.
A pulykamellet 4 szeletre szeljük,enyhén kiklopfoljuk és sóval,borssal fűszerezzük.Az uborkás mustárt a szeletekre rákenjük,a kockára vágott sajtot a tetejére tesszük és szorosan összegöngyöljük.A rolókat összetűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval.Margarinon minden oldalról átsütjük őket,majd a húslével felengedjük.Kb.20 percig pároljuk.A húst kivesszük,melegen tartjuk.
A paradicsompürét a liszttel,két ek.hideg húslével és 1 ek.tejföllel összekeverjük,majd a hús szaftjához tesszük.A mártást hagyjuk összeérni.A rolókat szeletekre vágjuk és a szószt a tetejére öntjük.A végén petrezselyemmel megszórjuk.

Tanácsok:
Bonyolultnak hangzik,de gyorsan el lehet készíteni.Köretnek rizs vagy főtt burgonya mehet,pontokat tessék hozzászámolni!

4 adag,1 adag 5 pont

Kalóriatartalom: 215 kcal
Szénhidráttartalom: 2,8 gramm
Zsírtartalom: 8,1 gramm

A receptet beküldte: blerka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns húsos palacsinta » Kínai pulykamellsaláta » Pikáns keltál » Pikáns túrós palacsinta
» Gyümölcsös pulykamell » Pikans izü sajtos langos » Rakott pulykamell » Pikáns pulykaragu
» Pikáns husi » Pikáns tojástorta » Sajtos pulykamell » Zöldborsós pulykamell ragu
» Edes-savanyu pulykamell » Pikáns húsgombóc » Párizsis pikánssaláta » Pulykamell Gellért módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.