Tutireceptek.hu fejléc

Waldorfsaláta recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagyobb zeller
2 savanykás alma
1 citrom leve
5 dkg durvára darált dió
25 dkg pulykasonka
1 kis fej saláta
1 dl tejföl
10 dkg majonéz
1 kiskanál cukor
só, őrölt bors

Elkészítés:
A zellert meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk és mindkettőt vékony csíkokra, vágjuk. A citrom levével meglocsoljuk és hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott pulykasonkát. A tejfölt a majonézzel elkeverjük, cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd a zellerrel, almával és sonkával óvatosan összeforgatjuk.
Néhány órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd salátalevelekkel kibélelt tálba halmozzuk, darált dióval megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg krémleves » Pacal gulyás » Citromos aszaltgyümölcs-leves » Tejfölös-Zöldséges Sonkaleves
» Sült-paradicsom leves » Nyírségi gombócleves » Magyaros burgonyaleves » Tejszínes sajtkrémleves
» Körtekrémleves » Sárgaborsóleves » Brokkoli színkavalkáddal » Tárkonyos burgonyaleves
» Gesztenyés-áfonyás pite » Medvehagymaleves gerslivel » Moldvai gulyás » Gombaszósz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.