| Waldorfsaláta receptLevesek Hozzávalók: 1 nagyobb zeller 2 savanykás alma 1 citrom leve 5 dkg durvára darált dió 25 dkg pulykasonka 1 kis fej saláta 1 dl tejföl 10 dkg majonéz 1 kiskanál cukor só, őrölt bors Elkészítés: A zellert meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk és mindkettőt vékony csíkokra, vágjuk. A citrom levével meglocsoljuk és hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott pulykasonkát. A tejfölt a majonézzel elkeverjük, cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd a zellerrel, almával és sonkával óvatosan összeforgatjuk. Néhány órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd salátalevelekkel kibélelt tálba halmozzuk, darált dióval megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |