| Brokkoli színkavalkáddal receptLevesek Hozzávalók: 1 db közepes brokkoli (kb. 60 dkg) 2 db közepes méretű sárgarépa (kb. 25 dkg) 6-8 db közepes méretű húsos paradicsom 10 dkg fekete olívabogyó A fűszeres olajhoz: 1/2 dl jó minőségű olívaolaj 1 kis gerezd fokhagyma préselve 1/4 mokkáskanál őrölt chili 1/2 mokkáskanál szárított édesköménymag 1/2 citrom leve só ízlés szerint Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, a brokkolit nagyobb rózsákra szedem, a leveleit és a nem fás szárrészeket félreteszem. A paradicsomot forró vízbe dobva meghámozom, a magokat eltávolítom (zöldséglevesbe, mártásba kitűnő), félbevágom, majd negyedbe. A sárgarépát 1 cm vastag szeletekre vágom, az olívát kimagozom. Egy nagy fazékban vizet forralok, sózom, és a brokkolirózsákat 2 percre beledobom. Gyorsan jeges vízbe rakom át, hogy megőrizzék zöld színűket. A sárgarépával hasonlóan járok el. A fűszeres olaj összetevőit csavaros tetejű üvegbe töltöm, alaposan összerázom. A sütőt (légkeveréses) 200 fokra előmelegítem. Egy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral borítok, kenőecset segítségével vékonyan megkenem a fűszeres olajjal. Az előkészített zöldségeket elrendezem a tepsiben, az olajjal meglocsolom, és 25 percre beteszem a forró sütőbe. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |