| Tejfölös vargányaleves. receptLevesek Hozzávalók: * 8 dkg szárított vargánya * 50 dkg burgonya * 2 dl tejföl * 2 ek liszt * 1 csokor petrezselyemzöld * só * ételízesítő * ecet Elkészítés: 1. A vargányát megmosunk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 2. Kb. 30-60 percig áztatjuk, majd leszűrjük. A levet félretesszük. 3. A gombát a burgonyával együtt feltesszük főni -az áztató léből is tehetünk hozzá egy keveset. Beletesszük az ételízesítőt és a sót. 4. Ha majdnem kész, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és rövid ideig főzzük. 5. Tejfölös, lisztes habarást készítünk, a levest felforraljuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük. Tanácsok: Jó étvágyat! :) A receptet beküldte: Ninion Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |