| Tárkonyos, palócleves... receptLevesek Hozzávalók: 1 kg marhahús 1 kg zöldbab 40dkg burgonya 20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen 1-2 zöldpaprika és paradicsom 3 vöröshagyma 1 dl olaj 2-3 gerezd fokhagyma 2 babérlevél tárkony őrölt bors majoránna csipet kömény őrölt paprika 1 csokor petrezselyem só 2-5 dl tejföl 2 evőkanál liszt pár csepp ecet Elkészítés: A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid lével, párolom, ízesítem sóval, borssal, babérral, tárkonnyal.A zöldbabot, zöldségeket darabolom, a burgonyát kockázom. Amikor a hús félpuha, hozzáadom a babot, a zöldségekkel, felengedem kb. 1,5 liter vízzel, ízesítem a fenti fűszerekkel. Kb. 15 perc múlva a burgonyát is belefőzöm, teljes puhulásig főzöm.A tejfölt kikeverem a liszttel ,behabarom a levest. Amikor újra forr, 1 tojásból nokedlit, vagy egy kis maréknyi apró száraztésztát főzök bele.A főzés végén aprított friss petrezselyemmel bőven megszórom, és pár csepp ecettel pikánsra ízesítem. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |