| Vöröslencse krémleves csicsókával receptLevesek Hozzávalók: 1 zacskó vörös lencse 4 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 8-10 szem csicsóka 1 csokor friss petrezselyem Mangalicazsír vagy pálmazsír vagy olívaolaj Só Fehérbors Elkészítés: A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom, a zsiradékon, fedő alatt kicsit megpárolom. A csicsókát megtisztítom. A lencsét szűrőben lemosom, a fazékba borítom, beleteszem a csicsókát is, majd felöntöm vízzel. Hozzáadom a tisztított fokhagymát, a fűszereket, és addig főzöm, amíg a csicsóka is puha lesz. Egy picit hűlni hagyom, majd botmixerrel pépesre turmixolom. A csicsóka helyettesíti a keményítőt és a lisztet. Visszateszem a fazekat a tűzre, és egy kicsit összeforralom a levest. Tanácsok: Friss apróra tépkedett petrezselyemmel, forrón tálalom. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |