Tutireceptek.hu fejléc

Csicsókakrémleves baconnal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg csicsóka (körömkefével ledörzsölve)
1 fej vöröshagyma
2 db krumpli
1,5 dl tejföl
só, bors,vegeta vagy zöldséglé, baconszalonna ízlés szerint

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd félretesszük. Zsírjában megpároljuk kicsit az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt krumplit. Fölengedjük zöldséglével (1,5 l) és 10 percig főzés után beletesszük a darabokra vágott csicsókát. Ha megfőtt, elturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük, ha sűrű, fölengedjük még vízzel. Hozzáadjuk a tejfölt. Még 5 percig rotyogtatjuk lassú tűzön. Tálaláskor meghintjük a szalonnakockákkal.


A receptet beküldte: mandila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconnal töltött lángos » Pulykamell baconnal » Baconnal sült hal » Görög gyümölcsleves3.
» Gulyás gombócleves » Orosz húsleves » Mazsolás borleves » Csirkemelles saláta
» Csülkös krumplileves » Palóc leves másképpen » Könnyű spárga leves » Sárgaborsóleves kolbásszal
» Gombaleves Tamás módra » Búbos szelet » Színes virslis tészta » Tells Schuss


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.