| Csicsókakrémleves baconnal receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg csicsóka (körömkefével ledörzsölve) 1 fej vöröshagyma 2 db krumpli 1,5 dl tejföl só, bors,vegeta vagy zöldséglé, baconszalonna ízlés szerint Elkészítés: A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd félretesszük. Zsírjában megpároljuk kicsit az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt krumplit. Fölengedjük zöldséglével (1,5 l) és 10 percig főzés után beletesszük a darabokra vágott csicsókát. Ha megfőtt, elturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük, ha sűrű, fölengedjük még vízzel. Hozzáadjuk a tejfölt. Még 5 percig rotyogtatjuk lassú tűzön. Tálaláskor meghintjük a szalonnakockákkal. A receptet beküldte: mandila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |