| Vörösboros fejtett bableves csülökkel receptLevesek Hozzávalók: 1 db kisebb füstölt csülök 25 dkg fejteni való bab 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 db kisebb zellergumó 1 db paradicsom 1 db hegyes csípős paprika chilipaprika zellerlevél petrezselyem olaj vörösbor őrölt feketebors őrölt pirospaprika őrölt kömény liszt tejföl Elkészítés: A csülköt előző este beáztatom. Másnap felteszem főni, közben kifejtem a babot, megmosom. A hagymákat apróra vágom. A répát, a petrezselyemgyökeret és a zellergumót megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, s darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a petrezselyem és zeller leveleket nagyobb darabokra vágom. Amikor a csülök majdnem megfőtt, kiveszem a léből és kicsontozom, s kisebb darabokra vágom. A levet félreteszem (az esetleges habot leszedem róla). Egy másik edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a zöldségeket, s együtt tovább dinsztelem. Felöntöm a csülök levével, belehelyezem a csülökdarabokat, fűszerezem, készre főzöm. A végén öntök bele vörösbort, s keverek bele egy kevés lisztet. (Aki akarja, készíthet rántást.) Tálaláskor tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, s díszítem chilipaprikával, petrezselyemlevéllel. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |