| Ördögsaláta csülökkel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50dkg káposztasaláta 15dkg kockára vágott főtt füstölt csülök 1dl olaj 2 tojás sárgája 1 dl száraz vörösbor 1 mokkáskanál mustár 2-3 kávéskanál darált cseresznye-paprika 1-2 kávéskanál félcsípős paprikaőrlemény 1 citrom leve 1 mokkáskanál hagymakrém késhegynyi bors Elkészítés: Egy nappal korábban a hagyományos édes-ecetes módon elkészítjük a káposztasalátát. A tojássárgájához cseppenként adjuk kevergetés közben az olajat, s ha már jól eldolgoztuk, csak akkor adjuk hozzá a többi fűszert és a húst. Az így elkészült mártást ugyancsak egy napig érleljük, hütőszekrényben. Csak közvetlenül tálalás előtt keverjük össze alaposan a húsos mártást a szobahőmérsékletű káposztasalátával. Tanácsok: maradék sült húsokkal, ill. húsvét utáni maradék sonkából is készíthető A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |