| Vörösboros csirkemellfilé puliszkával receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg. csirkemellfilé 50 dkg. erdei gomba ( tinóru, vargánya, sárga rókagomba, lila pereszke) 2 dl. félszáraz vörösbor, 2-3 evőkanálnyi paradicsompüré,, 2 közepes fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, só, l kiskanál őrölt fekete bors, l-l késhegynyi kakukkfű, majoránna 1 dl. oliva olaj, 2-3 evőkanál liszt, 40 dkg. kukoricaliszt, Elkészítés: A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, lisztben megforgatjuk, maj a felforrósított olivaolaj egy részében forró tüzön átpiritjuk. Ha kissé megpirultak hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és tovább piritjuk. Pár perc mulva felöntjük a vörösbor jó felével, hozzáadjuk a bor többi részével elkevert paradicsompürét. Izlés szerint sózzuk, borsozzuk ( őrölt bors helyett morzsolt borsikafüvet is használhatunk), kakukkfűvel, majoránnával megszórjuk és jól elkeverve a ragut készre főzzük. Külön edényben az olaj másik felét megforrósítjuk és a felszeletelt gombát megsózva az apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva készre pároljuk. Mindkét ételt összekeverjük, újra átforraljuk. és a már ismert módon elkészített puliszkával tálaljuk.tálaljuk. Tanácsok: A felsorolt erdei gombák helyett csiperkegombát is használhatunk, de a legjobb ízeket a sárga rókagomba és a lila pereszke hozza ki. Köretnek sült burgonyát, burgonyakrokettet vagy rizi-bizit is adhatunk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |