| Sonkás csirkemellfilé receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 4+2 evőkanál olaj 8 vékony szelet sonka 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma ízlés szerint só őrölt bors kevés szárított rozmaring pirospaprika 3 szál közepes méretű sárgarépa 1 kis zeller 1 ek paradicsompüré 1,5 dl fehérbor púpos ek apróra vágott zöldpetrezselyem Elkészítés: A csirkemellfiléket 4 evőkanál olajon ropogósra sütjük. Kivesszük, ízesítjük a rozmaringgal, sóval, borssal, paprikával. Minden filét 2 szelet sonkába göngyöljük. Apróra vágjuk a vöröshagymát,vékony csíkokra a sárgarépát, a zellert. A paradicsompürét jól összekeverjük a borral. A megmaradt olajhoz hozzá adunk még 2 evőkanállal, majd a forró olajban megpároljuk a hagymát, bele törjük a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és rövid ideig pirítjuk. Utána ráöntjük a paradicsompürével elkevert bort, rárakjuk a húsokat, majd fedő alatt alacsony hőfokon 15 percig pároljuk. A húst tányérra szedjük, mellé a zöldségeket, rászórjuk a petrezselymet, forrón tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |