Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás csirkemellfilé recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé,
4+2 evőkanál olaj
8 vékony szelet sonka
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
őrölt bors
kevés szárított rozmaring
pirospaprika
3 szál közepes méretű sárgarépa
1 kis zeller
1 ek paradicsompüré
1,5 dl fehérbor
púpos ek apróra vágott zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A csirkemellfiléket 4 evőkanál olajon ropogósra sütjük. Kivesszük, ízesítjük a rozmaringgal, sóval, borssal, paprikával. Minden filét 2 szelet sonkába göngyöljük. Apróra vágjuk a vöröshagymát,vékony csíkokra a sárgarépát, a zellert. A paradicsompürét jól összekeverjük a borral. A megmaradt olajhoz hozzá adunk még 2 evőkanállal, majd a forró olajban megpároljuk a hagymát, bele törjük a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és rövid ideig pirítjuk. Utána ráöntjük a paradicsompürével elkevert bort, rárakjuk a húsokat, majd fedő alatt alacsony hőfokon 15 percig pároljuk. A húst tányérra szedjük, mellé a zöldségeket, rászórjuk a petrezselymet, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis sonkás rakott tészta » Sonkás vitamintál » Sonkás zsemlegomboc » Sajtos sonkás bugonya
» Sonkás-karfiolos tészta » Krémsajtos-sonkás burgonya » Sonkás töltött krumpli » Kukoricás-sonkás muffin
» Sonkás tekercs(Kata-féle) » Sonkás tojáslepény 1. » Sonkás gnocchi » Diós almás sonkasaláta
» Sonkás rizottó » Sajtos, sonkás zsebes hús » Sonkás csirkeszelet » Sonkás szendvicskrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.