| Csirkemellfilé sonkában receptHúsételek Hozzávalók: 4 db filézett csirkemell, 4 evőkanál olivaolaj, 1 teáskanál szárított rozmaring, só, őrölt csípős paprika, 8 vékony szelet nyers sonka, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 zellerszár, 3 sárgarépa, 2 kis cukkini, 1 evőkanál paradicsompüré, 1/8 l száraz fehérbor (Hogy ezzel mit kísérleteztem!), 2 evőkanál olivaolaj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál összevágott petrezselyem Elkészítés: A húst hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyölünk. Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát, valamint a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral. Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a zöldséget, rövid ideig össze is pirítjuk őket. Az ízkavalkád érdekében belekeverjük a boros paradicsompürét, ráadásként sóval, paprikával ízesítjük. A hússzeleteket a zöldségekre fektetjük, hogy fedő alatt, alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |