| Vörösborba mártogatós :-) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 5 egész tojás súlyra ugyan annyi liszt súlyra ugyan annyi porcukor köménymag Elkészítés: Mérlegre teszünk egy tálat beleütjük az 5 tojást megnézzük mennyi a súlya (pl 25dkg) akkor ugyan annyi lisztet & porcukrot rámérünk. Így a tálba lesz 75dkg. Összekeverjük. Ha van akkor habzsákba tültjük ha nincs nejlonzacsiba & a csücskét kivágjuk kissé. Olajozott tepsibe nyomunk az enyhén folyós masszábol csíkokat, tetszőleges hosszúságuakat. Megszórjuk köménymaggal. 220 fokon sütjük, míg a szélei nem barnulnak. Mikor kivesszük a sütőböl rögtön egy fakanál nyelére tekerjük még forrón, (mivel ahogy hül úgy keményszik) spirál alakban, persze ehez hosszabbakat kell nyomni a tepsire. Ha rövidkéket nyomtunk akkor kihült állapotban beleállitjuk valamibe h mutatós legyen. Vörösborba mártogatva fogyasszuk! :-) Tanácsok: Lehet köménymag nélkül is. Jó sok fakanál kell legyen otthon :-) annak aki a csavart formát szeretné. Nem kell vastag csíkokat nyomni mert a massza terül, szép csinos csíkocskák lesznek ha ügyelünk h ne legyen sok a massza. Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Cs.Anita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |