Tutireceptek.hu fejléc

Mártogatós recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kis csokor petrezselyem
8-10 citromfűlevél
1 nagy csokor snidling
4 gerezd fokhagyma
80 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, sörretek, kígyóuborka, cikória, édeskömény, szárzeller, kaliforniai paprika stb.)
25 dkg érett camembert sajt
25 dkg túró
25 dkg natúr vajkrém
1 dl tejföl/joghurt

Elkészítés:
A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük, és finomra vágjuk, 1 kiskanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A fokhagymát meghámozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, azonos nagyságú, karcsú hasábokra vágjuk.
A camembert sajtot felaprózzuk vagy villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a túrót, a vajkrémet és a tejfölt, aztán botmixerrel, hogy teljesen egyneművé váljon, habos krémmé-péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a zöldfűszereket és az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, (frissen) őrölt borssal illatosítjuk. Üvegtálkába szedjük, tetejét megszórjuk a félretett zöldfűszerkeverékkel, és egy nagyobb, lapos tál közepére helyezzük, végül virágsziromszerűen körberakjuk a zöldséghasábokkal. További mártogatnivalóként kiflikarikákat, fogvájóra tűzött kenyérkockákat kínálhatunk hozzá.

Tanácsok:
Hétvégén kipróbáltuk, nem várt sikert hozott. Még az is falta, aki nem szereti a zöldséget, és egyébként eszébe nem jutna megenni.


A receptet beküldte: gpetra


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos mártogatós » Nyers zöldségmártogatós » Chips mártogatóssal » Mártogatós 2
» Fetás mártogatós 2 » Zöldfűszeres mártogatós » Zöldséges mártogatós » Tojásos-sajtos mártogatós
» Tejfölös mártogatós » Fetás mártogatós » Vörösborba mártogatós :-) » Rakott zöldbab
» Gombás cukkini » Töltött hagyma » Tejfölben párolt hagyma » Rakott cukkini karikák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.