| Vörös Bársony torta legegyszerűbb receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25dkg liszt 1 ek kakaópor csipet só 30dkg cukor 12dkg rama 3 tojás 2tk vanília aroma 2,5dl joghurt 4tk piros ételfesték 1tk szódabikarbóna 1tk sütőpor A krémhez: 25dkg mascarpone 25dkg túró 3,5dl tejszín 2tk vanília aroma 15dkg porcukor A fondanthoz: 1ek zselatin 6ek víz 1ek margarin 2ek méz kb 50dkg porcukor Elkészítés: Tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és a kakaót. Kikeverjük a margarint a cukorral, majd hozzákeverjük a tojást, aromát, joghurtot és a színezőt. A nedveshez hozzákevered a száraz hozzávalókhoz. Margarinozott, lisztezett formában sütöm kb 40percig, de forma sütő függő szerintem. Legbiztosabb a tűpróba. A krémhez kikeverjük a túrót és a mascarponét a cukorral, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot. Azzal kezdjük, hogy tálba szitáljuk a porcukrot, a közepébe lyukat csinálunk. Vízgőz felett feloldjuk a zselatint a vízben, ha már jó forró, hozzáadjuk a többi dolgokat is. Ha felolvad minden beleöntöd a tálba és kanállal kavarod, ha már nem megy, kézzel gyúrod/ ragad mint az állat, ne ijedj meg! Folpackba légmentesen be kell csomagolni, zacskóba tenni és 1napig állni hagyni. Én hűtőbe szoktam tenni, de díszítés előtt legalább 1órával ki kell venni. Porcukrozott munkalapon kell vele dolgozni, mert ragad. Mielőtt nyújtani kezdenéd át kell gyúrni. Volt ahol azt olvastam, hogy margarinos kézzel kell ezt elkövetni, de nekem elszínezte a fondant. Más vizes kézzel gyúrt. Nekem is ez vált be. Tanácsok: Minden tanácsom benne van az elkészítésben :-) Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: - kcal Szénhidráttartalom: - gramm Zsírtartalom: - gramm A receptet beküldte: fanniki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |