| Zsiráftorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt (nálam 20 dkg rizsliszt és 5 dkg gluténmentes lisztkeverék) 10 dkg cukor (eredetiben 15 dkg porcukor) 1 vaníliás cukor 1 kk sütőpor 1 kk szódabikarbóna 4 egész tojás 150 g-os natúr joghurt (eredetiben 125 ml) 125 ml olaj (eredetiben 150 ml) 3 tk cukrozatlan kakaópor A vaníliás krémhez: 1 cs vaníliás pudingpor 3,5 dl tej 2 ek cukor 2 ek vaj A csokoládés krémhez: 1 cs csokoládés pudingpor 3,5 dl tej 2 ek cukor 2 ek vaj Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk. A tészta száraz hozzávalóit: liszt(ek), cukrok, sütőpor, szódabikarbóna egy tálba mérjük, összekeverjük. Hozzáöntjük az olajat, joghurtot és a tojásokat. Robotgéppel 2-3 perc alatt egyneművé keverjük. Akkor jó, ha szép buborékos a tészta. A tészta 2/3-át a sütőformába öntjük, a maradék tésztában pedig elkeverjük a kakaóport. A kakaós tésztát kanállal "elpötyögtetjük" a sárga tésztában. Sütőbe tesszük, légkeveréssel 160 fokon, anélkül 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha a tészta teteje nagyon pirulna, alufóliával borítsuk le. A kisült tésztát 10 percig pihentessük a formában, majd vegyük ki belőle és hűtsük ki teljesen. Vágjuk 2 vagy 3 lapba a tortát. Krémek: A pudingokat külön-külön, 2-2 ek cukorral főzzük meg a 3,5-3,5 dl tejben. Hűtsük ki őket gyakran kevergetve, hogy ne keményedjen meg a teteje. 2-2 ek puha vajat habosítsunk fel, majd adjuk hozzá a pudingokat és keverjük ki őket egyneművé (külön-külön:) Töltsük be a lapokat: ha 3 lapba vágtuk a tortát, akkor az egyik réteg vaníliás, a másik csokis. Ha 4 lapba vágtuk a tortát, akkor csokis-vaníliás-csokis variációban tölthetjük a tortát. A kész tortát minimum 3-4 órára hűtsük be! Tálaljuk tejszínhabbal. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |