| Feketeerdő torta 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tortához: 3 db 4 tojásos kerek kakaós piskóta ( 1 piskóta: 4 tojás, 4 ek. Cukor, 3-4 ek. Liszt, kakaó, szódabikarbóna) Töltelék: 1 üvegezett meggybefőtt 1 cs. Vaníliáspudingpor Fahéj Porcukor 0,5 l tejszín Zselatin fix 3 ek. Porcukor (ha cukrozott a tejszín) Meggylekvár Bevonáshoz: 0,3 l tejszín habfixáló 2 ek. porcukor Csokireszelék Tortadara Színes ostyalap (haakarjuk díszíteni) Reszelt csoki Elkészítés: Megsütjük a 3 lapot. A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral zselatin fix-szel jó keményre felverjük. Az alsó lapot megkenjük meggylekvárral, majd rákenjük a pudingot és a tejszínhab egy részét, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, rásimítjuk a meggylekvárt, a maradék pudingot és a tejszínhabot, ráhelyezzük a meggyet, majd a tortalap tetejét. A tejszínhabot a porcukorral, habfixálóval felverjük,.Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, oldalát reszelt csokival bevonjuk, tetejére ráhelyezzük az ostyalapot, csokireszeléket szórunk és meggyel díszítjük. Hűtőbe tesszük. A receptet beküldte: dindin19 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |