| Répatorta olívaolajjal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 1,5 dl olívaolaj 4 egész tojás 15 dkg barnacukor 20 dkg tisztított, darált mandula 10 dkg durvára darált dió fél citrom leve és héja só 30 dkg finomra reszelt sárgarépa 1 teáskanál szódabikarbóna A mázhoz: 25 dkg natúr krémsajt porcukor citromlé Elkészítés: A tésztához az olívaolajat és a tojásokat kézi mixerrel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük tovább, amíg feloldódik. Hozzáreszeljük a citromhéjat, belecsavarjuk a citromlevet, csipetnyi sót is szórunk bele, és elkeverjük benne a reszelt sárgarépát. A dió-mandula keverékben elvegyítjük a szódabikarbónát, majd a tojásos keverékhez vegyítjük. Egy 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt, csatos tortaformába öntjük a tésztát. Körülbelül 170 Celsius-fokos sütőbe tesszük, majd 10 perc múlva kisebbre állítjuk a hőfokot, és még körülbelül 50 percig sütjük a tortát. Tűpróbát kell alkalmazni, mert aránylag vastag a tészta ebben a kicsi formában. 10 percig még a formában hagyjuk hűlni a tésztát, majd leszedjük róla a forma peremét. Hagyjuk jól kihűlni, és csak másnap vágjuk meg. (A torta a fagyasztást is jól bírja.) A mázhoz a krémsajtot ízlés szerinti porcukorral és pár csepp citrommal simára keverjük, majd bekenjük vele az egész tortát. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |