Tutireceptek.hu fejléc

Répatorta olívaolajjal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
1,5 dl olívaolaj
4 egész tojás
15 dkg barnacukor
20 dkg tisztított, darált mandula
10 dkg durvára darált dió
fél citrom leve és héja

30 dkg finomra reszelt sárgarépa
1 teáskanál szódabikarbóna
A mázhoz:
25 dkg natúr krémsajt
porcukor
citromlé

Elkészítés:
A tésztához az olívaolajat és a tojásokat kézi mixerrel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük tovább, amíg feloldódik. Hozzáreszeljük a citromhéjat, belecsavarjuk a citromlevet, csipetnyi sót is szórunk bele, és elkeverjük benne a reszelt sárgarépát. A dió-mandula keverékben elvegyítjük a szódabikarbónát, majd a tojásos keverékhez vegyítjük.

Egy 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt, csatos tortaformába öntjük a tésztát. Körülbelül 170 Celsius-fokos sütőbe tesszük, majd 10 perc múlva kisebbre állítjuk a hőfokot, és még körülbelül 50 percig sütjük a tortát. Tűpróbát kell alkalmazni, mert aránylag vastag a tészta ebben a kicsi formában.

10 percig még a formában hagyjuk hűlni a tésztát, majd leszedjük róla a forma peremét. Hagyjuk jól kihűlni, és csak másnap vágjuk meg. (A torta a fagyasztást is jól bírja.)

A mázhoz a krémsajtot ízlés szerinti porcukorral és pár csepp citrommal simára keverjük, majd bekenjük vele az egész tortát.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répatorta 2 » Répatorta! » Répatorta (nem diétás) » Répatorta-1
» Répatorta (itt a Húsvét) » Zsuzsi répatortája » Paleo répatorta » Répatorta édes sajtkrémmel
» Fincsi répatorta » Répatorta sajtkrémmel » Diós répatorta másként » Répatorta másképpen
» Répatorta muffin » Amerikai répatorta » Narancsos répatorta » Nyuszika répatortája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.