| Túrós tiramisu torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 dkg vaj 35 dkg babapiskóta 12 g színtelen zselatin 2 tojássárgája, 8 dkg cukor, 1 dl amaretto (mandulalikőr), 50 dkg mascarpone, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 2,5 dl tejszín, 4 cl feketekávé, 4 dkg tejcsoki, 1 evőkanál kakaópor. Elkészítés: Lábosban a vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd 10 dkg finomra morzsolt babapiskótával összekeverjük. Egy 26 cm-es, alján sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában elosztjuk, jól lenyomkodjuk, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Forró vízfürdőben a tojássárgákat a cukorral és az amarettoval robotgéppel sűrű krémmé verjük (kb,.5 perc), majd kevergetve feloldjuk benne a zselatint. A krémet kivesszük a vízfürdőből, és óvatosan belekeverjük az áttört túrót és a mascarponét, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A babapiskóta felét a morzsaalapra fektetjük, és a kávé felével meglocsoljuk. Rásimítjuk a mascarponekrém felét, a maradék babapiskótával befedjük, majd a maradék kávéval megöntözzük. Lazán ráhalmozzuk a maradék krémet, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. 2 dkg csokit finomra reszelünk, a maradékból forgácsokat faragunk zöldséghámozóval. A torta tetejét csokireszelékkel és csokiforgáccsal díszítjük, végül kakaóporral megszórjuk. Jó étvágyat! A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |