| MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 100g liszt 25 g Gustin Étkezési Keményítő 1 tasak Sütőpor 125g porcukor 1 tasak Vanillincukor 125 g lágy vaj vagy margarin 3 tojás (közepes méretű) 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan) 1 evőkanál tej a kakaós tésztához Ezenkívül 750 g szeder 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű 150 ml tej 150 ml joghurt 1 tasak Tortazselé piros 3 evőkanál porcukor 250 ml víz Elkészítés: A kapcsos sütőformát kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Az SZeder szárát eltávolítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a kakaó és tej kivételével, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. A tészta felét a tortaformába simítjuk, a másik felében a kakaót és a tejet elkeverjük, majd a kakaós tésztát a világos tészta tetején egyenletesen elosztjuk, egy villa segítségével a világos tésztába forgatjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 180 fokon kisutjuk 20-25 perc alatt megsul A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tésztát egy tortatálra tesszük, köré helyezzük a megtisztított sütőkeretet. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt felhasználásával elkészítjük, majd gyakori átkeverés mellet hagyjuk hűlni. A pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A szeder szemeket a krémen egyenletesen elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, a szederre csurgatjuk, majd hagyjuk megszilárdulni. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |