| Rakott fasírttorta receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 50 dkg spenót, 20 dkg burgonya, 2 szikkadt zsemle, 1,5 dl tej, 1 nagy fej v.hagyma, 2-4 gerezd fokhagyma, 1 ek. tejföl, 1+1 (2 db) tojás, 1 csokor petrezselyem, 4 db paradicsom, 25 dkg mozzarella sajt (vagy más), só, bors, zsíradék (olaj, margarin), zsemlemorzsa, szerecsendió Elkészítés: A zsemléket beáztatjuk a meglangyosított tejben. A spenótot megmossuk, megtisztítjuk, és sós, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, villával megtörjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apróra felkockázzuk, és 1 ek. olajban megfonnyasztjuk. Egy 24 cm átmérőjű kerek sütőedényt kikenünk margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A spenótot összedolgozzuk az áttört burgonyával, egy tojással, tejföllel, ízesítjük szerecsendióval, sóval, borssal. A darált húst, mint a fasírtot összedolgozzuk a tejben áztatott zsemlékkel, a tojással, apróra vágott petrezselyemmel, a megfonnyasztott hagymákkal, ízlés szerint fűszerezzük. Az előkészített sütőedénybe először beletesszük a fasírtmasszát, szépen elsimítjuk, majd erre jön a spenót. Ezt is elsimítjuk. Tetejére tesszük a karikákra vágott mozzarella sajtot és a paradicsomot, szépen körben elrendezve (egy sajtszelet, egy paradicsomszelet). A sütőben addig sütjük, amíg a sajt világos színű lesz. Nem szabad megégetni, mert a sajt keserű lesz. Tanácsok: Krumplipürével, friss vegyes salátával, vagy más savanyúsággal nagyon finom. Aki a spenótot nem szereti, még az is megnyalja mind a tíz ujját... Vendégvárónak nagyon megfelelő étel. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |