Tutireceptek.hu fejléc

Veronai gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg krumpli
25 veronai, vagy kobász vagy sonka
25 dkg liszt
2 db tojás
olaj só
bors
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A krumplit megfözzük,sós vizben, leszürjük,(lehet héjjában is főzni)áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, majd vastag hengert formálunk, amit karikáva vágunk, félre tesszük.

A húsnemüt kb 1 cm kockára daraboljuk,és kevés olajon megfuttatjuk.

Mindegyik karikáka bele helyezzünk egy-egy kocka husikát, és gomboccá formáljuk.

Majd forró vizben kifőzzük, és piritot zsemlemorzsában meg hempergetjük.

Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pihe-puha túrógombóc » Húsgombóc, mint levesbetét » Maceszgombóc(levesbetét) » Gombóc
» Gombóc almásan » Finom túrós gombóc » Túrógombóc zabpehellyel » Karalábés húsgombóc
» Mandulás almagombóc » Magyaros gombás húsgombóc » Diós gombócok » Sajtos kelt gombóc
» Gombócleves » Zserbógombóc » Grizgombóc levesbe » Norvég halgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.