| Csoki gombóc receptFagylaltok Hozzávalók: 2,5 deci tej 3 tojássárgája 1 kikapart vaníliarúd 7,5 dkg cukor 15 dkg étcsokoládé 2 deci tejszín 1 teáskanál kakaópor Elkészítés: A tejet felforralom, a tojássárgáját a vaníliarúd belsejével és a cukorral habosra keverem, majd a forró tejet állandó kevergetés közben a tojásos masszához öntöm, és az egészet összemelegítem. A csokoládét 3 evõkanál tejszínnel a gõz fölött folyamatosan kevergetve felolvasztom, és a kakaóporral együtt a tojásos masszához öntöm, majd az egészet jól elkeverem. Az édes krémet 1 órára a hûtõbe teszem. A maradék tejszínt felverem, és azzal díszítem a krémbõl fagyiskanállal kivájt csokigolyókat. Ha pár óráig mélyhûtõben tárolom, akár csokoládéfagyiként is kínálhatom. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |