| Mokkakrémes epertorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az omlós tésztához: 12 dkg liszt, 6 dkg vaj, 3 dkg cukor, 1 tojássárgája; a piskótához: 2-2 ek. citromlé és -héj, 3 tojás, 12 dkg cukor, 4 dkg liszt, 4 dkg étkezési keményítő; a töltelékhez: 50 dkg eper, 6 dl tejszín, 2 ek. neszkávé, 4 ek. cukor, 2 zacskó habfixáló, 3 ek. eperlekvár. Elkészítés: 1. Az omlós tésztához a lisztet a cukorral, a feldarabolt vajjal, a tojássárgájával és 1 ek. vízzel összedolgozzuk. Letakarva, kb. 30 percre hűtőbe állítjuk. 2. A piskótához a tojások fehérjét 1 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Hozzáadjuk a citromlevet és a citromhéjjal elkevert sárgáját, majd rászitáljuk a keményítővel elvegyített lisztet. Egy kb. 26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Belesimítjuk a masszát, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük. Kiborítjuk, és a papírt lehúzzuk. 3. Az omlós tésztát a forma alján kinyújtjuk. Karimát pattintunk köré, villával megszurkáljuk, és ugyanazon a hőfokon, 10 perc alatt aranybarnára sütjük. 4. A kávéval és a cukorral habbá verünk 4 dl tejszínt, és belekeverjük a fixálót. A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk. Az omlós lapot megkenjük a megmelegített lekvárral. Ráhelyezzük az egyik piskótalapot, kirakjuk a feldarabolt eperrel, rásimítjuk a mokkakrém felét, és befedjük a másik lappal. Elosztjuk rajta a többi krémet, és 1 órára hűtőbe állítjuk. 5. A tejszínt is felverjük. A habbal bevonjuk a tortát, s rózsákat nyomunk a tetejére. Eperrel, tortadarával, neszkávéval díszítjük. A receptet beküldte: vila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |