| Könnyű epertorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: -10 dkg teljes kiőrlésű liszt -6 dkg zsíszegény margarin -1 tojás sárgája -édesítőszer (kb egy evőkanác cukornak megfelelő) a telejére: -40dkg eper -zselatin -1/8 l almalé -édesítő (1 kanál cukornak megfelelő) -2 evőkanál cukormentes baracklekvár Elkészítés: A tésztának valót jól összekutymoljuk, és letakarva hűtőbe rakjuk kb fél órára. A tésztát olyan gyümitorta nagyságúra nyújtjuk, és betesszük egy kikent formába, és megszúrkáljuk villával, mint a pitét. Kb 20 percrea sütőbe rakjuk. A zselatint hideg vízbe rakjuk, majd hozzáadjuk az édesítővel felforralt almalevet, és kihűtjük. Közben a tészta elkészült. Megkenjük a lekvárral és megrakjük eperszemekkel. Ráöntjük a langyos zselés almalevet, hűtőbe rakjuk. És kb egy óra múlva lehet tálalni. Édességmániások tehetnek a tetejére tálaláskor cukormentes tejszínhabot és mentalevélkét. nagyon mutatós, és némiképp helyettesíti a cukrászdatúrákat. :) Tanácsok: Ha van gyümölcscenttrifugád, akkor azzal érdemes az almalevet előállítani, hogy ezzel is megspórlj egy kis ch-ot. :) A zselét figyelni kell, mert akkor jó, amikor belenyúlsz és miután kivetted az ujjad, azon megköt mire 5öt számolsz. :) Ezt azért kell így, mert különben elázika tészta és nem tudod szeletelnia sütit, csak kanállal megenni a tálcáról. Bár az sem rossz. :)))) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: szika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |