| Csokoládés epertorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 15 dkg barna cukor 1 cs vaníliás cukor 4 tojás 5 dkg kakaó 1 cs sütőpor 2,5 dl tej csipetnyi só krém: 50 dkg eper 3 dl tejszín 3 evőkanál gyümölcslekvár ( ribiszke vagy eper ) 1 cs vaníliás cukor 1 cs habfixáló por 2 evőkanál porcukor Elkészítés: A tészta elkészítéséhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Rászórjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ráöntjük a tejet és összedolgozzuk. A tésztát kivajazott kerek sütőformába öntjük és kisütjük 180 fokon. Nem kell a sütőt előmelegíteni, kb egy óra a sütési ideje. Mikor kihült, keresztbe ketté vágjuk. Az alsó részét megkenjük a gyümölcslekvárral. A megmosott eper egy negyedét díszítéshez félre tesszük, a többit nagy darabokra szétnyomkodjuk villával. A krém elkészítéséhez a tejszínt félig fölverjük, hozzáadjuk a habfixáló port, a víníliás cukrot és a cukrot. Így verjük kemény habbá. Az összenyomkodott epret belekeverjük. A krémünk felét rákenjük a gyümölcslekváros tortalapra, ráhelyezzük a másik lapot és ezt is bekenjük a maradék krémmel. Két órára betesszük a hűtőbe. Mikor tálaljuk, a maradék félbevágott eprekkel kidíszítjük. Tanácsok: A krémbe az epret ne törjük túlzottan össze, mert akkor sok levet enged. Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 450 kcal Szénhidráttartalom: 45 gramm Zsírtartalom: 26 gramm A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |