| Tejfölös lecsó (vegan) receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg paprika 0.5 kg paradicsom 2 db nagy vöröshagyma olaj pirospaprika só bors 1 tk. liszt 300 g növényi tejföl Elkészítés: A paprikát, paradicsomot megmossuk, majd tetszés szerint kockára vágjuk, felcsíkozzuk a vöröshagymával együtt. Kevés olajat hevítünk egy lábasban, és megfonnyasztjuk a hagymát. Ezután félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáöntünk 1 dl vizet. Visszatesszük melegedni, és hozzáadjuk a paprikát. Fedő alatt alacsony hőfokon félig puhára főzzük, aztán beletesszük a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhul benne minden. Közben habarást készítünk, és a kész lecsóhoz keverjük. Egyet forralunk rajta, melegen, friss kenyérrel tálaljuk. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |