| Varbóci korhelyleves bográcsban, gazdagon receptLevesek Hozzávalók: 1 kg apróbbra vágott savanyú káposzta, 20 dkg füstölt szalonna, 2 púpozott evőkanál finomliszt, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 40 dkg füstölt házi kolbász, 50 dkg füstölt sertéscsülök, 5 dl tejföl, 1 evőkanál pirospaprika, 1 csokor zöld kapor, 1 kiskanál őrölt kömény, só, őrölt bors. Elkészítés: A szalonnát kakastaréjra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd a megsült szalonnát kiszedve a visszamaradó zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a kimosott, majd jól kinyomkodott savanyú káposztát, a csülköt egészben, és a füstölt kolbászt is. Felengedjük vízzel. Amikor a csülök megfőtt, kiszedjük egy tányérra a kolbásszal együtt. Fűszerezzük a levest őrölt borssal és köménnyel, majd kóstolás után utánaízesítjük sóval is, ha az szükséges. Hozzávalókból rántást készítek, amit elkeverünk a tejföllel, és kevés kimert forró levessel. Ha csomómentes, akkor beleöntjük a levesbe és átkevergetjük, majd összeforraljuk és ha még szükséges savanyú káposzta levével savanyítjuk. A csülköt és a kolbászt felkockázzuk és hozzáadjuk a leveshez. Friss fehér házi kenyérrel, szeletelt csípős paprikával és hideg tejföllel kínáljuk. Jófajta vörösbor illik hozzá. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |