| Vaníliakrémes rebarbara szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 adag A tésztához 250 g vaj (puha) 250 g cukor 250 g finomliszt 4 db tojás (tanyasi vagy bio) 2 tk sütőpor 600 g rebarbara A krémhez 2 csomag vaníliás pudingpor 7 dl tej 8 dkg cukor 400 g tejföl Elkészítés: A tésztához elvegyítjük a lisztet a sütőporral. A rebarbarát megtisztítjuk (lehúzzuk a száráról a külső rétegét), és kb 1-2 cm-es darabkákra felvágjuk. A vajat krémesre keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a tojásokat, és sütőporos lisztet. Sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, és rátesszük a rebarbara szeleteket, amiket kissé rá is nyomkodunk. A tésztát 175 °C-on 30 percig sütjük. Elkészítjük a tetejére a krémet. A pudingporból a tejjel és a cukorral kész pudingot főzünk. Majd ha kissé hűlt, de még jó meleg, hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan kikeverjük. A megsült tésztát kivesszük, és a vaníliás krémet a tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe újabb 15-20 percre. Miután kihűlt, éles késsel szeleteljük, és tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |