| Pilóta szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 40 dkg finomliszt 12 dkg porcukor 2 db tojássárgája 10 dkg vaj 175 g tejföl 20 g cukrozatlan kakaópor (1 evőkanál) 1 teáskanál sütőpor Krém 2 tasak csokoládés pudingpor 5 dl tej 10 dkg vaj 12 dkg cukor 10 dkg nutella (2 nagy evőkanál) Elkészítés: A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől. A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaót. Megsütjük a lapokat, 1 simát és 2 barnát. A lapokat ne süssük túl, mert kiszáradnak! 180 fokon kb. 8-10 perc. Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel. A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingport, még forrón belekeverjük a cukrot. Ha kihűlt a puding, a puha vajat és a nutellát gépi habverővel alaposan összedolgozzuk. Végül megtöltjük a lapokat. A krémből hagyhatunk a tetejére, de bevonhatjuk csokimázzal is. Másnap szeleteljük, addig a lapok megpuhulnak. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |