| Pikáns, szeletben sült hús receptHúsételek Hozzávalók: 8-10 szelet tarja 1 nagy fej vöröshagyma 5 nagy gerezd fokhagyma 2-3 babérlevél, fűszerpaprika, só, őrölt bors ízlés szerint ecet zsír vagy olaj Elkészítés: A húst vékonyra kiverem, félreteszem. A vöröshagymát kockára vágom, a zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom az áttört fokhagymát, beleteszem a fűszerpaprikát, és felengedem 1-1,5 dl vízzel. Beleteszem a babérlevelet, sózom, bőségesen borsozom. Kicsit összeforralom, majd a húst egyenként beleteszem. Lassú tűzön puhára párolom. Amikor már majdnem puha a hús, ízlés szerint kevés ecetet teszek hozzá, annyit, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak (ez kb. 1 evőkanál 10 %-os ecet). Főzés közben a víz elfőhet, így szükség szerint pótoljuk annyira, hogy pörköltszafthoz hasonló lé legyen. A különleges ízét a sok fokhagyma, bors, babérlevél és az ecet adja. Tanácsok: Párolt rizzsel a legfinomabb. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |