| Vaníliakrémes-gyümölcsös koszorú receptSütemények, édességek Hozzávalók: (16 szemelyhez) 15 dkg mandulas taller 60 dkg vaj vagy margarin 26 dkg cukor 2 tasak vanilias cukor csipetnyi so 4 db tojas 25 dkg liszt 5 dkg daralt mandula 5 dkg + 2 teaskanal etkezesi kemenyito 3 teaskanal sutopor 1,5 zacsko vanilias pudingpor 750 ml tej 20 dkg magozott meggy (befott is lehet) 175 ml meggynektar margarin + morzsa a tepsihez Elkészítés: Keverjunk ki 25 dkg vajat 20 dkg cukorral, 1 tasak vanilias cukorral es a soval. Dolgozzuk bele a tojasokat, majd a mandulaval, az 5 teaskanal kemenyitovel es a sutoporral elvegyitett lisztet. Forgassuk bele a felapritott tallerokat is. Toltsuk margarinnal kikent es morzsaval megszort koszoryformaba, majd elomelegitett sutoben, 175 fokon sussuk 50 percig a tesztat. A pudingport 6 dkg cukorral keverjuk csomomentesre 0,5 dl tejben. A maradek tejet forraljuk fel, adjuk hozza a feloldott pudingport, es fozzuk 1 percig. Letakarva hagyjuk hulni. A meggyet fozzuk fel a nektarral es a vanilias cukoral, suritsuk be a 2 teaskanal kemenyitovel, es forraljuk ossze. A koszorut vizszintesen vagjuk 3 egyforma vastagsagu lapra. Az alson osszuk el a kompotot, majd fedjuk be be a kozepso lappal, amelyet kenjunk meg a maradek vajba aprankent beledolgozott puding egyharmadaval. Vegul boritsuk ra a felso lapot is, es vonjuk be a koszorut a maradek kremmel. Tanácsok: A mandulas taller (moszkauer) helyett mogyoros csikot is hasznalhatsz. Kandirozott meggyel, cseresznyevel diszitheti a sutemenyt. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: knakx Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |