| Sárgabarckos koszorú receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/8 l tej 4 dkg friss élesztő 50 dkg liszt 1 citrom reszelt héja 12 dkg cukor 18 dkg margarin 1/2 tk. só őrölt szerecsendió 4 tojás 4 dkg mandulapehely 1 dob. sárgabarackbefőtt 1 tk. porcukor Elkészítés: Az élesztőt a liszthalom közepébe morzsoljuk. A langyos tejjel, 1 ek. cukorral, kevés liszttel elkeverjük, letakarva, 15-20 percig pihentetjük. A margarint a maradék cukorral, a citromhéjjal, a sóval és a szerecsendióval kikeverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a kovászhoz adjuk, majd puha tésztává összedolgozzuk. 30 percig kelesztjük. Egy 26 cm-es, margarinnal kikent koszorúforma karimáját mandulapehellyel megszórjuk. A cikkekre vágott barackokat a barázdákba helyezzük, rásimítjuk az átkevert tésztát, és letakarva még 20-25 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig, majd letakarva további 15 percig sütjük. 10 perc pihentetés után a formából kiborítjuk és porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |