| Linzerkoszorú receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 3 db tojás, 1/2 cs. sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 dl tej baracklekvár. Elkészítés: A porcukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd a tejjel hígítjuk. Hozzákeverjük a margarint, lisztet, vaníliás cukrot, sütőport, és lágy tésztát gyúrunk belőle. 30 percig állni hagyjuk, majd kb. 3-4 mm vastagsátúra nyújtjuk. A feléből egész, a másik feléből középen lyukas virágformákat szaggatunk. Langyos sütőben világossárgára sütjük (majdnem puha még a tészta, mikor kivesszük). A tepsiben hagyjuk kihűlni. Az egészeket sült aljukkal felfelé fordítjuk, közepükre mokkáskanálnyi lekvárt teszünk, majd a lyukas tésztákat sült felükkel lefelé, előzőleg porcukorral meghintve helyezzük rá a lekváros tésztára. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |