| Frankfurti koszorú receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 tasak vaníliaízű pudingpor 27,5 dkg cukor 5 dl tej 5 ek tej 40 dkg vaj (+ a formához) 1 csipet só 1 tasak vaníliás cukor 4 db tojás (M jelzésű) 25 dkg liszt (+ a formához) 5 dkg étkezési keményítő 1/2 tasak sütőpor 15 dkg ribizlizselé 5 dkg mogyorógrillázs tejszínhab 8 db koktélcseresznye Elkészítés: A krémhez a pudingport 7,5 dkg cukorral elvegyítjük, és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Ezután 4 dl tejet felforralunk, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport, és kevergetve felforraljuk. Kb. 1 perc főzés után tálba öntjük, és szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A tetejére terítsünk folpakot, hogy ne bőrösödjön! A vajból kimérünk 25 dkg-ot, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A tésztához a maradék vajat robotgép habverőjével habosra keverjük a sóval, 20 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd váltogatva beledolgozzuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet, valamint az 5 ek tejet. Vajjal jól kikent, liszttel meghintett 1,4 l-es, 22 cm átmérőjű koszorúformába töltjük, és előmelegített sütőben 175 fokon (légkeverésnél 150 fokon) sütjük 30-40 percig. Sütőrácsra téve, a formában pihentetjük egy rövid ideig, mielőtt kiborítjuk. A maradék szoba-hőmérsékletű vajat robotgép habverőjével habosra keverjük kb. 15 perc alatt, majd evőkanalanként beledolgozzuk a pudingot. A ribizlizselét simára keverjük. A kihűlt tésztát keresztben három egyenlő vastag részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a zselé felével, és rásimítjuk a krém 1/4-ét. Ráhelyezzük a középső lapot, megkenjük a maradék zselével és 1/4 adag krémmel, majd rátesszük a felső lapot. A koszorút bevonjuk a maradék krémmel, és megszórjuk a grillázzsal. Végül a tetejére tejszínhabrózsákat nyomunk, és mindet egy-egy felezett koktélcseresznyével díszítjük. Fogyasztás előtt a tortát kb. 2 órát pihentetjük a hűtőben. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |