| Nugátos koszorú receptSütemények, édességek Hozzávalók: 38 dkg liszt 8 dkg cukor 2,5 dkg élesztő 1,3 dl tej 8 dkg margarin 1 db tojás csipet só nugátkrém Elkészítés: A langyos tejbe egy kiskanál cukrot teszek és az összemorzsolt élesztőt felfuttatom benne. A lisztet összekeverem az olvasztott margarinnal, a sóval, cukorral, tojással és a felfutott élesztővel. Tésztát dagasztok belőle és hagyom kelni. Amikor a duplájára nőtt kinyújtom, kb. 40x50 cm-es téglalappá, rákenem a nugátkrémet, a széleket megkenem egész tojással, majd feltekerem. Tepsibe sütőpapírt teszek, a rudat ráfektetem és kb. 2 cm-es szeletekre vágom úgy, hogy egy része egyben maradjon. A két végét összeillesztem és a szeleteket félig egymásra fektetem. Megkenem tojással és 180-200 fokos sütőben megsütöm. Tanácsok: Nem kell vágni, szét lehet szedni szeletekre. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |