| Vakondtúrás torta-1 receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 4 főre Piskóta: 5 tojás 80 g (4 ek) kristálycukor 1 dl étolaj 100 g (5 ek) finomliszt 40 g (2 ek) holland kakaópor 1 cs sütőpor Töltelék: 2 cs habfixáló 2 ek porcukor 0,5 l habtejszín 80 g csokilencse vagy kakaós tortadara 3 db banán citromlé Elkészítés: elkészítés Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral és a sütőporral majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!) Kiborítom a formából, rácson hűlni hagyom. A kihűlt torta tetejére késsel "rajzolunk" egy kört a külsejétől 2 cm-re. Kb. 2 cm mélyen be metszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal 2 cm mélyen kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verem. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatom a csokilencsét vagy a tortadarát. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom. Letakarva egy éjszakára hűtőbe teszem! Tényleg adjunk neki egy éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |