| Ízes bukta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 dl tej, 3 tojássárgája, 6 dkg margarin, 5 dkg cukor, pici só, 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt Elkészítés: A hozzávalókból tésztát készítünk, kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük, jól meglisztezzük és 1 cm vastagra, nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepüket gyümölcsízzel megkenjük, majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük, a tetejüket olvasztott margarinnal lekenjük, és 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük. Tanácsok: Ha 20-25 dkg főtt, áttört burgonyát teszünk ehhez az adaghoz, a bukta másnap is friss marad. A receptet beküldte: én vagyok Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |