| Kavart meggyes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30dkg kristálycukor 1RAMA kocka margarin 5 tojás 1dl tej 40dkg finomliszt fél csomag sütőpor 1kávéskanál szódabikarbóna 2 evőkanál kakaópor 1 üveg kimagozott meggybefőtt pici zsír a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A kristálycukrot,a margarint,és az öt tojássárgáját kikavarjuk amig kifehéredik.Utána beleöntjük a tejet.A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral majd hozzáadjuk a tejes masszához.A tojások fehérjét felverjük kemény habbá és hozzáadjuk a tésztához.Összekeverjük óvatosan.Kizsírozott lisztezett tepsibe öntjük a massza felét és rászórunk egy üveg meggybefőttet.A maradék masszába belekavarjuk a kakaóport és ráöntjük a süti tetejére.Nagyon sűrű lesz ne lepődjünk meg rajta.Lassan kell sütni mint a piskótát és kiss lángon kezdve majd közepes lángra felvéve.Kb 40 percet sül. Tanácsok: Folyamatosan ellenőrizzük meg ne égjen.Akkor kész ha már nem ragad a késre a tészta.Én késsel szoktam ellenőrizni más tűvel. Légkeveréses sütőben is megsütöttem már ott 100-140fokon sült és ott is kb 40 percig.Tálaláskor porcukorral meghintem. A receptet beküldte: miranda79 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |