| Dalmatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 3 tojás 6 dkg cukor 6 dkg liszt 1/2 cs. sütőpor 2 dkg kakaó Krém: 4 dl habtejszín 30 dkg fehér csokoládé Díszítés: 3 dkg étcsokoládé 0,2 dl habtejszín Elkészítés: A tojásokat verjük fel a cukorral, majd forgassuk bele a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy csatos tortaformát és töltsük bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni. A krémhez verjük fel a tejszínt és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 30 percig. A fehér csokit olvasszuk fel gőz felett és keverjünk hozzá a felvert tejszínhabból 3 evőkanálnyit, majd adagoljuk hozzá a többit is, dolgozzuk homogén eleggyé. Kenjük rá a tészta tetejére és tegyük hűtőbe dermedni. Az étcsokit is gőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a tejszínt. Töltsük egy nejlon zacskóba, vágjuk le a sarkát és nyomjunk különböző nagyságú pöttyöket a krémes torta tetejére. Ezután ismét tegyük hűtőbe dermedni, majd ezután szeletelhetjük. Tanácsok: (mindmegette.hu) A receptet beküldte: Marcsietta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |