Tutireceptek.hu fejléc

Puha mézes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,2 kg liszt
1/4 kg porcukor
2 egész tojás
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 káváskanál őrölt fahéj
1/4 kg langyosított méz
2 dkg szalakáli
1 dkg szódabikarbóna
5 dkg margarin
2,5 dl tej
6 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:
A hozzávalókat tálva rakjuk, kivéve a szódabikarbónát, a szalakálit, és a tejet! A lisztből most még 80 dkg-ot kell felhasználni! A tejet fellangyosítjuk, és elfelezzük két edénybe. Az egyik felébe belkeverjük a szalakálit, a másikba a szódabikarbónát. Ha felfut, akkor ez is mehet bele a tálba a többi hozzávalóhoz! Jól elkeverjük a masszát, hogy ne maradjon bene csomó! A végén lisztet szórunk a tetejáére, és lefedve 1 napig, hűvös helyen állni hagyjuk! Másnap a masszát lisztezett seszkára borítjuk, és a maradék 20 dkg lisztel jól eldolgozzuk. Ezután sodrófával kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd különböző figurákkal kiszaggatjuk. Zsirozott, lisztezett tapsibe rakjuk (egymástól távol, mert nagyon megnőnek), és tetejüket tojássárgávbal megkenjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Tanácsok:
Nagyon finom, és ami lényeg naghypon puha mézest kapunk! Elég sok lesz belőle, de sokáig eláll, ha jól zárható dobozban tartjuk!
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: v.kler


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros mézes tea » Mézes bodzaszörp » Formatartó mézeskalács » Mézes muffin
» Mézes püspökkenyér » Lilla mézes » Mézes-krémes sütemény » Mézes massza husira
» Mézes vaníliás likőr » Mézes karácsonyi asztalra » Mandulás mézeskocka » Mézes Krémes 2.
» Mézes gyömbér tea » Zabpelyhes-mézes őzgerinc » Mézes csirke » Mézes csirke 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.