| Meggyes-vaníliás álom receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg liszt 15 dkg cukor 10 dkg vaj 2 db tojás 2 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál vanília a töltelékhez: 300 ml mascarpone 2 dl tejszín 30 dkg magozott meggy 1 csm vaníliás pudingpor 1 db citrom Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a cukrot,a vaníliát, a tojást és az apró darabokra tört vajat.Sima tésztává gyúrjuk,fóliába csomagolva kb. 30 percet pihentetjük.A sütőt 170°C-on előmelegítjük. Kivajazunk kilisztezünk egy sütőformát,méretre nyújtjuk a tésztát és kb.10-15 percig sütjük.A tőltelékhez összekeverjük a mascarponét a tejszínnel,a citrom reszelt héjával és a vaníliás pudingporral.A lecsöpögtetett,kimagozott meggyet a töltelékbe forgatjuk. A masszát a tésztára simítjuk és kb.20 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tanácsok: Elkészítése könnyű.. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 100 kcal A receptet beküldte: Rika1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |