Tutireceptek.hu fejléc

Amarettini recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 g finomra darált héj nélküli mandulamag
200 g cukor
½ keserű mandula aroma
4 tojásfehérje

Elkészítés:
A finomra darált mandulát a cukor ¾ részével és a keserű mandula aromával összekeverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és óvatosan készre verjük.
A mandulás keverék harmadát lazán hozzákeverjük a felvert tojáshabhoz, majd a következő harmad, végül az utolsó adag következik.
A masszát egyenes csövű, nagy lukú nyomózsákba tesszük. Sütőpapírral kibélelt tepsire dió nagyságú halmokat nyomunk. 140°C-ra előmelegített sütőben alsó-/felső sütéssel 35-45 percig sütjük. (Süthetjük hőlégkeveréssel is, ilyenkor 130°C-ra melegítjük elő a sütőt, és egyszerre több tepsi süteményt is betolhatunk. A sütési idő ebben az esetben 40-50 perc.)
Ezt a receptet

Tanácsok:
Ha a mandulát héjastól tesszük a süteménybe, az Amarettini nem lesz olyan szép világos. Ezért a mandulák meghámozása megéri a fáradtságot. Ha a mandulamagokat rövid ideig forró vízbe dobjuk, majd leszűrjük, könnyedén lehúzhatjuk a bőrüket.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű banános süti » Speciális mákosguba » Ördögpirula » Dióhabos pite
» Sportszelet - keksszel » Részeges muffin » Diós habos sütemény » Kapros-túrós lepény
» Csokoládé holdacska » Pöttyös sütemény » Diós piskótaholdacskák » Rizses finom torta
» Mogyorós süti » Kókuszos madártej öntettel » Amerikai krémes. » Fincsi krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.