| Amarettini receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 g finomra darált héj nélküli mandulamag 200 g cukor ½ keserű mandula aroma 4 tojásfehérje Elkészítés: A finomra darált mandulát a cukor ¾ részével és a keserű mandula aromával összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és óvatosan készre verjük. A mandulás keverék harmadát lazán hozzákeverjük a felvert tojáshabhoz, majd a következő harmad, végül az utolsó adag következik. A masszát egyenes csövű, nagy lukú nyomózsákba tesszük. Sütőpapírral kibélelt tepsire dió nagyságú halmokat nyomunk. 140°C-ra előmelegített sütőben alsó-/felső sütéssel 35-45 percig sütjük. (Süthetjük hőlégkeveréssel is, ilyenkor 130°C-ra melegítjük elő a sütőt, és egyszerre több tepsi süteményt is betolhatunk. A sütési idő ebben az esetben 40-50 perc.) Ezt a receptet Tanácsok: Ha a mandulát héjastól tesszük a süteménybe, az Amarettini nem lesz olyan szép világos. Ezért a mandulák meghámozása megéri a fáradtságot. Ha a mandulamagokat rövid ideig forró vízbe dobjuk, majd leszűrjük, könnyedén lehúzhatjuk a bőrüket. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |