| Tonhalas vegyes saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 fej zöldsaláta 6 paradicsom 2 zöldpaprika 1 doboz tonhal (185gr) 1 fej lilahagyma öntethez: 1/2 csokor bazsalikom 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál balzsamecet 3 evőkanál olívaolaj só, bors Elkészítés: A salátaleveleket csíkokra szeljük, 4 tányérra osztjuk. A paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát csíkokra szeleteljük. A tonhalat lecsepegtetjük az olajtól és kisebb darabkákra törjük, majd a paprikával és paradicsommal, együtt a tányérokra helyezzük. A bazsalikomot apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, majd az ecettel, olajjal, sóval, borssal elkeverjük és a salátákra öntjük. Karikára szeletelt lilahagymával díszítjük Tanácsok: Könnyű nyári ebéd. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |