| Tojásos vegyes saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 5 tojás, 1 kis fejes saláta, 1 fej lila hagyma, 1 cs. zöldhagyma v. snidling, 1 savanykás alma, 1 cs. hónapos retek, 2 dl kefir, 1 ek. olaj, 1 púpozott teáskanál mustár, 1-1 késhegynyi currypor és törött bors, ízlés szerint kevés porcukor, só. Elkészítés: Keményre főzzük és hideg vízbe tesszük a tojásokat, majd meghámozzuk. A megtisztított és finomra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt), valamint a hajszálvékonyra karikázott lila hagymát megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. A retket csíkokra reszeljük, a főtt tojást kis kockákra vágjuk. A salátát leveleire szedjük és összetépjük. A mártáshoz mély tálban simára keverjük a kefírt a mustárt, a borsot, a curryt, a csipetnyi sót és cukrot. Az almát kicsumázzuk és héjastól apró kockákra vágva azonnal a mártásba keverjük. Ezután az összes feldarabolt nyersanyagot beleforgatjuk, óvatosan összekeverjük és lefedve 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |